4 d’agost de 2013

Finalitza el II Casal de Circ Saltimbanqui.

Han estat sis setmanes màgiques, una gran feinada feta amb molta il·lusió, un projecte de formació de circ que va agafant forma i color, som un campus modest i familiar, ja ens agrada així, d'aquesta manera podem oferir una formació personalitzada a cada alumne/a, sense deixar de banda les seves necessitats i els seus interessos com nens/as que són, aprenem jugant !!!


Aquest any hem tingut nova formadora a l'equip educatiu, la Cèlia Marcé una jove de Ribes, que com nosaltres, a rebut formació circense a l'Escola de Circ Rogelio Rivel a Barcelona, té moltes ganes d'aprendre, s'ha fet molt ràpid amb els nens i amb nosaltres. 


Hem tingut una cinquantena de nens/as al II Casal de Circ Saltimbanqui 2013, amb edats entre 3 i 11 anys, vinguts de diferents poblacions del Garraf i el Penedès, Canyelles, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Sitges, Vilanova i la Geltrú i nens/as del centre per a menors tutelats CRAE Toni Inglés de Vilafranca del Penedès.


Hem gaudit amb moltes coses dels nens/as, moments molt guapos i tendres, també difícils i complicats. Hem seguit el programa educatiu amb les següents técniques de circ : Acrobàcia, Equilibris Acrobàtics, Trapezi, Teles, Clown, Malabars (mocadors, pilotes, bitlles, diàbolo, plat xines, carioques i aros), Equilibris sobre Objectes (bola d'equilibri, xanques, rulo, slackline i monocicle) Teatre Gestual, Ritmes musicals, jocs d'aigua, la construcció de malabars i la biblioteca de circ.


Els alumnes han fet una descoberta de les tècniques de circ i alguns han anat molt més enllà, assolint alguns trucs o moviments amb molta habilitat i precisió. S'han potenciat les possibilitats en l'àmbit individual de cada alumne/a, tocant tècniques com la Contorsió, el Clown i l'Acrobàcia, la combinació de dues tècniques com l'Acrobàcia i el Clown, l'Equilibri sobre Objectes i els Malabars o la preparació de moviments acrobàtics per realitzar-los a sobre del Slackline (Acrobàcia i Equilibris sobre Objectes).

Hem tingut el plaer de presentar la I Mostra de Circ Saltimbanqui, per qué els familiars i amics puguin vindre a gaudir i veure el que hi han après els nostres Saltimbanquis al Casal de Circ. Els grups han treballat molt bé, la seva implicació ha estat total a l'hora de crear i preparar l'espectacle, molta il·lusió, moltes ganes i molts nervis... i al final un gran espectacle de circ

 
 
Per la nostra banda, estem molt satisfets de com a transcorregut el Casal, en l'àmbit organitzatiu, de participació, de resultats i de comunicació, estem disposats a seguir amb la tasca i millorar any rere any. Volem agrair a les famílies i amics la confiança dipositada al nostre projecte, a l'AMPA de l'Escola El Margalló per la seva ajuda i a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per la cessió de l'espai.


Desde la direcció de l'Escola de Circ Saltimbanqui, David Marfil i Mar Rojas, ús desitgen un bon estiu i bones vacances.