25 de novembre de 2013

III Trobada de Formadors d'Acrobàcia.

El dia 16 de Novembre 2013 i durant tot el dia, ens hem reunit a l'Escola de Circ Rogelio Rivel diversos formadors de diferents escoles i centres de circ de Catalunya per debatre. Una sessió teòrica i practica sobre els diferents moviments i salts acrobàtics, la seva tècnica a l'hora d'exposar-los als nostres alumnes, posar-nos d'acord en les seves definicions, elaborar i recopilar material gràfic i escrit, que serviran de recurs de consulta en un futur, la creació del centre de recursos per a formadors d'acrobàcia en l'ambit del circ.Els assistents a la III Trobada de Formadors d'Acrobàcia (d'esquerra a dreta): Igor Buzato, Marijo Alonso, Rosa Pelàez, David Marfil "Txupi", Xavier Soler, Glòria San Miguel i Alberto Feliciate, a més de Jaime Barbosa "Jimi" i Xavi Cervera (que no hi son a la imatge), procedents de diferents centres, espais, associacions, companyies i escoles de circ de Catalunya; l'Institut del Teatre de Barcelona, Circo Los, Cia. Dos Puntos Más, La Crica, l'Escola de Circ Rogelio Rivel i l'Escola de Circ Saltimbanqui.

Comencem per fer un repàs ràpid de l'última trobada, per tots aquells que no van poder assistir, després dediquem quasi tota la sessió al moviment de la roda, seccionant el moviment en diferents apartats, errors comuns, variants, exercicis educatius i de progressió, jocs, preparació, correcció i/o millora del moviment en les seves diferents fases, en l'àmbit teòric i la practica.Després de dinar es debaten al voltant d'una taula rodona les qüestions filosòfiques... es pot practicar acrobàcia relaxant-se ?, com i quan s'ha de fer el pas perquè els alumnes puguin començar a jugar amb l'acrobàcia ? ... Arribem a les nostres conclusions, una de les que mes va agradar, es la d'incorporar a les classes un temps per jugar artísticament amb la tècnica.


També s'inicia la recopilació i aportacions de material bibliogràfic, web's d'interès i documentació pedagògica, per tal de poder elaborar el centre de recursos pedagògics el mes complert possible, a més de proposar la data i l'espai de la següent trobada de formadors.


Una trobada molt constructiva i enriquidora amb els vells i nous amics de la professió circense i de la formació d'acrobàcia, una bona manera de reciclar-nos, aprendre i compartir amb les expèrincies pròpies i dels companys.Salut i Circ !!!