17 de desembre de 2013

Escola de Circ en procés III.

Continuem perseguint el nostre objectiu, cada cop més a prop, ens trobem dificultats però no desistim, continuem cercant la manera d'obrir una Escola de Circ i compartim les nostres aventures i desventures en aquest blog.


Una part important d'aquest projecte que de mica en mica estem aconseguint, és implicació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, volem que el circ sigui reconegut, que formi part de l'educació i la cultura de la nostra ciutat, que tingui més presència a la nostra societat i en les nostres vides.

La sol·licitud de cessió d'espai que vam presentar a l'Institut F. X. Lluch i Rafecas, ha estat desestimada. La possibilitat d'utilitzar el Poliesportiu cobert del Centre Cívic de la Collada, també ha estat desestimat, l'espai esta ocupat per altres activitats durant tota la setmana, així que hem de continuar obrint portes d'altres espais.

En aquesta ocasió ens hem reunit amb Ismael Dichós de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, visitant diferents espais on seria possible dur a terme els nostres objectius. Desprès de valorar els pros i contres dels diferents espais, hem de presentar el nostre projecte amb l'esperança que el valorin i ens ajudin a fer realitat l'Escola de Circ Saltimbanqui.

El dia 12 de Novembre ens hem constituït com Associació de Circ Saltimbanqui, per perseguir els nostres objectius i portar a terme els nostres fins. Hem elaborat els estatuts, el reglament de regim intern i l'acta de constitució per presentar-los al registre d'associacions.

Alhora comencem a treballar i estudiar diferents projectes de col·laboració amb altres entitats amb interès en les Arts del Circ, per establir llaços de col·laboració i trobar els nostres fins comuns dins dels àmbits de la difusió i programació d'espectacles de circ o la formació de circ a l'escola.

En reunió amb l'AMPA de l'Escola Margalló ens posem d'acord per continuar amb el III Campus de Circ Saltimbanqui durant l'estiu 2014.


Tanquem la data d'un Taller de Circ a l'Escola Sant Esteve de Castellar del Vallès per a 42 nens/as de P3 que podran gaudir d'un dia de circ a la seva escola.

Iniciem els tràmits per formar part i col·laborar amb la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya, a partir del moment que aconseguim tenir un espai definitiu. Una de les primeres accions és l'organització compartida del Circ en Família en els mateixos caps de setmana i realitzar trobades que serveixen per intercanviar opinions, idees i exemples de bones pràctiques sobre diferents aspectes, com el finançament, les residències artístiques o el diàleg amb les administracions a més d'establir relacions de cooperació amb els altres espais de circ. 

Ús seguirem mantenint informats, salut i circ !!!