2 d’abril de 2015

Circ en Família conjuntament amb la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya, 11 i 12 d'Abril 2015.

Tallers de Circ a vuit Espais de Circ de Catalunya el cap de setmana de l'11 i 12 d'Abril.

A l'Escola de Circ Saltimbanqui comencem a celebrar el Dia Mundial del Circ amb la participació del Circ en Família conjuntament amb la XECC.Barcelona, Granollers, Manresa, Mataró, Sabadell, Sant Celoni, Terrassa i Vilanova i la Geltrú
acullen els dies 11 i 12 una sèrie de tallers de circ per a infants i els seus pares i mares, en la 8a edició conjunta d’aquesta proposta

El Circ en família permet fer una petita descoberta del circ i els seus espais, desenvolupar habilitats físiques i expressives i compartir un temps en família

La iniciativa sorgeix de la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya (la XECC), una xarxa d’espais públics i privats que ofereixen recursos per a la creació, l’entrenament, la formació, la producció, l’exhibició o la distribució de circ amb l’objectiu de difondre i promoure aquesta art escenica.

 

CIRC EN FAMÍLIA

El cap de setmana de l’11 i 12 d’abril, i dins dels actes de celebració del Dia Mundial de Circ (que acull activitats programades entre el 10 i el 19 d’abril) , la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya (la XECC), organitza la 8ª edició conjunta de Circ en familia a 8 espais de circ d’arreu de Catalunya: L’Escola de Circ Rogelio Rivel (Barcelona), La Llançadora (Granollers), La Crica (Manresa), Cronopis (Mataró), Ca l’Estruch (Sabadell), l’Escola de Circ Los (Sant Celoni), Centre Cultural Terrassa i Tub d’Assaig (Terrassa) i Escola de Circ Saltimbanqui (Vilanova i la Geltrú).

Des del mes de febrer de 2013 s’han realitzat 7 edicions conjuntes de la iniciativa. En total, més de 2100 persones han participat en aquestes propostes.

Circ en família és una oportunitat per a pares, mares i fills de compartir un temps en família i fer una petita descoberta del circ. La pràctica del circ, tant en grans com en petits, millora la psicomotricitat, permet adquirir un major grau d’expressió i comunicació i augmenta la sensibilitat davant d’expressions artístiques.

LA XARXA D'ESPAIS DE CIRC DE CATALUNYA (LA XECC)

La Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya (la XECC) està formada per 17 espais d’arreu de Catalunya: l’Ateneu Popular de 9 Barris, l’Almazén, La Nave Espacial, Gente Colgada, Escola de Circ Rogelio Rivel, La Central del Circ, (Barcelona), Ca l’Estruch (Sabadell), Circ Cric (Sant Esteve de Palautordera), Circo Los (Sant Celoni), Cronopis (Mataró), La Circoteca de Passabarret (Valls), La Crica (Manresa), La Llançadora I Roca Umbert (Granollers), Tub d’Assaig 7.70 (Terrassa), El Circ de les Mussaranyes (Reus), Escola de Circ Saltimbanqui (Vilanova I la Geltrú). La XECC ha estat impulsada per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC).

Els objectius de la XECC són fer visible el teixit d’espais de circ i assolir un major reconeixement de la tasca que realitzen, facilitar la comunicació entre tots els membres, compartir i optimitzar els recursos I buscar solucions conjuntes a les problemàtiques específiques dels espais de circ amb la intenció de donar estabilitat als projectes.

PROGRAMA DE CIRC EN FAMÍLIA 11 I 12 D’ABRIL


Dissabte 11 d’abril

Granollers
La Llançadora
C/Francesc Tarafa, 119
11h-13h
20 €/família
Inscripcions: llancadora@hotmail.com

Mataró
Cronopis
C/Tolón, 18
11h-13h
3'5€/persona (descompte x famílies nombroses)
No cal reserva prèvia

Sabadell
L'Estruch
Sant Isidre, 140
11.30h-13h
5€/família

Sant Celoni
Escola de circ Los
Altrium Sant Celoni  (Ctra Olzinelles, s/n)
11h-13.30h
5€ (inclou 2 adults i 2 infants). Infants : 3 euros.
No cal reserva previa


Terrassa
A càrrec de Tub d’assaig i Centre Cultural Terrassa
Espai a determinar
11h-13h
2€/persona (els nens han de venir acompanyats d’un adult)


Vilanova i la Geltrú
Escola de Circ Saltimbanqui
C/Mèrida, 5
11h-13h
5€/persona (5è membre d’una familia, gratuït)
Els infants han de anar acompanyats d'un adult.
Inscripcions: escoladecircsaltimbanqui@gmail.com


Diumenge 12 d’abril

Barcelona
Escola de Circ Rogelio Rivel
C/Portlligat, 11-15
11h-13h
5€/persona (5è membre d’una familia, gratuït).


Manresa
La Crica
Muralla Sant Doménech, 1
11h-13h
Preu: 2€ /persona (alumnes de La Crica gratuït)
Sense reserva prèvia. Màxim 3 infants per adult.