27 de juny de 2015

Circ i escola: nou directori de projectes que utilitzen el circ com a eina educativa i que es poden incorporar als centres educatius.

S’hi inclouen projectes elaborats per espais de formació de circ amb acreditada experiència i avalats per l’APCC


El circ aporta valors educatius, recreatius i socials. A través d’aquesta art escènica es treballen aspectes molt importants en el desenvolupament dels infants i els joves. Alguns d’aquests valors són el coneixement del propi cos, l’expressió corporal, la psicomotricitat, la coordinació, la creativitat, l’equilibri, la percepció de la qualitat artística, l’autoestima, l’autosuperació i el treball en equip.

L’APCC ha creat un directori de projectes que utilitzen el circ com a eina educativa i que es poden incorporar als centres educatius. Es pot consultar aquí


Els projectes han estat elaborats per espais de formació de circ amb acreditada experiència i estan avalats per l’APCC.


En aquest directori s’hi poden cercar i trobar propostes per edats (educació infantil, primària i secundària), per àmbits (escolar i extraescolar), per marc (educació física, llengua estrangera, tutoria, activitat festiva...) i ubicació geogràfica.


Aquest directori forma part de la línia de treball de l’APCC, en col•laboració amb el Departament d’Ensenyament, per a la millora i el reconeixement de la formació del circ i també, per a l’augment de l’ús del circ com a eina pedagògica en l’educació reglada, amb garanties de qualitat i seguretat.

A més, podeu trobar també altres recursos relacionats amb el circ:

Agenda de circ a Catalunya

Bibliografia de circ, amb una selecció de llibres de coneixements i infantils i juvenils

Biblioteca especialitzada en circ (Biblioteca Nou Barris)

Directori d’espais de formació de circ
Directori de formadors de circ

També podeu accedir a algun d’aquests links a través del Departament d'Ensenyament
Escola de Circ Saltimbanqui