28 de maig de 2016

Formació de Circ a Catalunya - Programa Teló de Fons.

Teló de Fons
Programa de La Xarxa de Comunicació Local dedicat a les arts escèniques: dansa, teatre, música, circ i tot allò que se surt de les classificacions tradicionals... xiptv.cat

Formació de Circ a Catalunya
Aquesta setmana volem parlar en profunditat sobre la formació en arts del circ. Concretament anem a l'escola Rogelio Rivel, a Barcelona, per veure com treballen els estudiants de grau de formació professional. Aquests estudis, acabats d'inaugurar el passat 2015, suposen un avenç importantíssim pel que fa a la formació d'aquesta disciplina a Catalunya i tot l'estat espanyol. Parlem amb responsables del centre i alguns estudiants de  1r sobre aquest grau, sobre la formació de circ en general i sobre la continuïtat en el futur, ja que ara per ara no existeixen estudis superiors a Espanya i, per tant, han de marxar a d'altres països europeus si volen seguir formant-se. Després anem a veure l'extraescolar de circ dirigit a nens i nenes de primària que imparteix el Col.lectiu Tub d'Assaig 7.70. Un tipus d'activitat lúdica que agrada a molts infants i d'on sorgirà una cantera que acabarà professionalitzant-se. Per acabar, anem a Vilanova i la Geltrú per conèixer l'escola de Circ Saltimbanqui, un centre de referència al Garraf i comarques colindants. Els seus responsables estan pendents de també poder impartir formació reglada aviat. A la gent del carrer els hem preguntat si sabien quin nivell d'estudis se'ls demana actualment als artistes de circ: una FP, una carrera universitària o res, senzillament és un ofici que es transmet de generació en generació?

Escola de Circ Saltimbanqui
A la comarca del Garraf hi ha com a referent en formació de circ l'escola Saltimbanqui, que fa cursos per a nens i per a adults. Situada a Vilanova i la Geltrú, té com a finalitat preparar futurs professionals.


Fragment del Cap. 40 - Formació de Circ.Veure tot el Cap.40 a xiptv.cat